REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlávkový salát se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlávkový salát máčený v zálivce, která má pikantní vůni a chuť.


Ingredience:
2 kshlávkového salátu
50 gslaniny
Zálivka:
3 lžícevody
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, nakrájíme na čtyři díly, pod tekoucí vodou dobře opláchneme, necháme okapat
2. Do vody přidáme podle chuti ocet, sůl, cukr, promícháme
3. Salát vložíme do mísy, přelijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme
4. Nakonec salát přelijeme na kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninou a ihned podáváme (slaninu orestujeme na pánvičce).

Doporučení:

Podáváme jako doplněk různých pokrmů. Slanina nesmí být moc horká, aby listy salátu nepovadly, ale na salátu by neměla vychladnout, proto salát po přelití křupavou slaninou ihned jíme.

Poznámka:

Salát dáváme do velké mísy (porcelánové, skleněné nebo nerezové), abychom mohli snadno a dobře, bez pomačkání listů, salát promíchat. Salát se nejlépe míchá dvěma lžícemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy