Salát nakrájený na nudličky, nastrouhané ředkvičky s tatarskou omáčkou a posypaný žloutkem.
Ingredience:
1 ks | svazku ředkviček |
1 ks | hlávkového salátu |
1 ks | vařeného žloutku |
tatarská omáčka | |
kopr |
Postup:
1. Hlávkový salát očistíme od zvadlých listů, rozkrojíme na čtyři díly, pod tekoucí vodou dobře propláchneme a necháme okapat
2. Okapaný salát nakrájíme na nudličky
3. Ředkvičky omyjeme, nastrouháme na hrubší nudličky
4. Vajíčko uvaříme a žloutek na jemno nasekáme 5. Do mísy vložíme nakrájený salát, ředkvičky, přidáme tatarskou omáčku a zlehka promícháme
6. Posypeme nasekaným žloutkem a na jemno nasekaným koprem.
Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat a zeleninu nepomačkat. Salát se nejlépe míchá dvěma lžícemi.
Poznámka:Listový salát před zalitím zálivkou musíme osušit, aby nám voda z listů nezředila zálivku. Nejlépe se osuší krouživým pohybem v nerezovém košíčku nebo je dáme do utěrky.