Hlávkový salát s jablkem, banánem, pomerančem a nasekanými jádry vlašských ořechů, ochucený sladkokyselou zálivkou.
Ingredience:
2 ks | hlávky salátu |
1 ks | jablko |
1 ks | banánu |
1 ks | pomeranče |
30 g | jader z vlašských ořechů |
Zálivka: | |
3 lžíce | octa |
2 lžíce | oleje |
cukr | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hlávkový salát očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky
2. Oloupané, jádřince zbavené jablko nakrájíme na kostičky, banán také oloupeme, nakrájíme na kolečka, pomeranč pokrájíme na kostičky, jádra vlašských ořechu nasekáme
3. Všechny suroviny lehce smícháme a ochutíme zálivkou z octa, oleje, pepře, soli, špetky cukru a podáváme.