REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlávkový salát s okurkami a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlávkový salát s nakrájenou okurkou, rajčaty a přelitý pikantní zálivkou.


Ingredience:
2 kshlávkového salátu
1 ksokurky
4 ksrajčat
Zálivka:
3 lžícevody
2 lžíceocta
2 lžíceoleje
2 lžícekečupu
cukr
sůl

Postup:

1. Hlávkový salát očistíme od zvadlých listů, rozkrojíme na čtyři díly, pod tekoucí vodou propláchneme,necháme okapat a natrháme na kousky
2. Okurky omyjeme a nastrouháme na hrubší nudličky
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky
4. Do mísy vložíme natrhaný salát, nastrouhanou okurku a vše přelijeme zálivkou připravenou z rozšlehaného kečupu, vody, octa, oleje, cukru a soli
5. Vše zlehka promícháme
6. Mísu salátu nebo jednotlivé porce obložíme dílky nakrájených rajčat.

Doporučení:

– Zálivky nedáváme do salátu hodně – zelenina se má zálivkou jen obalit a ne v ní plavat.- Zeleninu listovou podáváme ihned po připravení, aby zůstala křupavá.

Poznámka:

– Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom salát dobře a snadno, bez pomačkání listů promíchali.- Před zalitím zálivkou musíme listy dobře osušit, aby voda z listů zálivku nezředila, listy dáme do utěrky nebo nerezového košíčku a krouživým pohybem je osušíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy