REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelínový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený ze sýra, vajíček, salámu, cibule a majonézového dresinku.


Ingredience:
200 ghermelínu
150 g měkkého salámu
8 ksmalých rajčátek
4 kslistů hlávkového salátu
2 ksvajec
1 kscibule
mletá paprika
Na dresink:
150 g majonézy
2 lžičkyplnotučné hořčice
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, jedno nasekáme nahrubo a druhé rozkrájíme na osminky
2. V mističce dobře rozmícháme majonézu s hořčicí, špetkou soli, mletým pepřem a mletou paprikou
3. Do misky dáme na nudličky nakrájený hermelín, na kostičky nakrájený měkký salám, oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané vejce
4. Zalijeme připraveným majonézovým dresinkem, zlehka promícháme a dáme vychladit
5. Vychlazený hermelínový salát rozdělíme na talířky, obložíme listy salátu, rozpůlenými rajčátky, ozdobíme osminkami vejce a poprášíme mletou paprikou.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy