Tato pomazánka je výborná na čerstvém pečivu, ale hodí se i jako dip ke grilovanému masu nebo na nový, ve slupce vařený, brambor. Je to delikatesa.
Ingredience:
100 g | hermelínu |
100 g | majonézy |
5 ks | lístků čerstvé bazalky |
2 ks | keříčková rajčata |
1 ks | jarní cibulky (bílá část) |
1 lžíce | olivového oleje |
šťáva z půlky citronu | |
čerstvě drcený pepř | |
sůl dle chuti |
Postup:
1. Majonézu vyšleháme s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí
2. Do misky dáme na jemno pokrájenou cibulku, rajčata (bez jadérek), hermelín, to vše promícháme
3. Přidáme ochucenou majonézu a nasekanou bazalku
4. Vše řádně promícháme a dáme vychladit.