REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gurmánský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Varianta chutného guláše připraveného z hovězího předního masa, cibule, másla, rajčatového protlaku nebo rajských jablíček, feferonky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
750 ghovězího předního hovězího masa
750 gcibule
80 gmásla
3 ksrajských jablíček nebo 2 lžíce rajčatového protlaku
1 ksfeferonky
1 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké mleté papriky
1/4 lžičkypálivé papriky
kousek masoxové kostky
nepatrně majoránky
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oprané maso rozkrájíme na větší kostky
2. V hrnci rozpustíme máslo na něm zprudka opečeme kostky masa, ty osolíme a okořeníme pepřem
3. K masu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (ve stejném množství, jako masa), oba druhy papriky, rozkrájenou feferonku a kolečka rajčat
4. Dusíme do změknutí masa, pak guláš zaprášíme hladkou moukou, tu necháme zarestovat
5. Až v této fázi přípravy podlijeme maso třemi naběračkami horké vody, přidáme kousek masoxu a povaříme tak dlouho, až se nám tuk začne oddělovat od šťávy
6. Nakonec guláš posypeme trochou majoránky, zamícháme, odstavíme z tepelného zdroje a můžeme servírovat.

Doporučení:

Guláš “Gurmán” servírujeme nejlépe s čerstvými rohlíky nebo uvařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy