Kostky masa dušené na slanině s cibulí, kapustou, kořenovou zeleninou, fazolkami, kořením a bramborami.
Ingredience:
600 g | hovězí kližky |
500 g | brambor |
100 g | zelených fazolových lusků |
100 g | kořenové zeleniny (mražená pod svíčkovou) |
100 g | slaniny |
0,25 hlávky | středně velké kapusty |
1 lžička | sladké papriky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
zelená petrželová nať | |
celerová nať | |
majoránka | |
mletý pepř | |
vývar | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozehřejeme a krátce na ní orestujeme mraženou kořenovou zeleninu, očištěné fazolky, spařenou na nudličky nakrájenou kapustu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a na jemno nasekané natě petržele i celeru
2. Vložíme na kostky nakrájené maso, přidáme sůl, mletý pepř, mletou papriku, oloupané utřené stroužky česneku, krátce osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké
3. Nakonec přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, kmín, podlijeme vývarem a vaříme do změknutí (guláš by měl být řídký), dochutíme drcenou majoránkou, případně přisolíme.