Kostky masa z divokého prasete podušené doměkka na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1 kg | divočáka (plece) |
250 g | cibule |
5 lžic | zavařených jeřabin |
3 lžíce | sádla |
2 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžíce | mletého kmínu |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
6 ks | stroužků česneku |
2 ks | krajíce tvrdého chleba |
vývar (voda) | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme nakrájené maso a orestujeme
3. Přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, mletý kmín, očištěné prolisované stroužky česneku, promícháme, zalijeme vývarem nebo horkou vodou, aby bylo maso téměř ponořené a uvedeme do varu
4. Potom snížíme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme téměř do měkka
5. Z chleba odstraníme kůrky, střídku nastrouháme, přidáme do guláše a vše dusíme, až se drobečky chleba rozpustí, nakonec podle potřeby osolíme, přidáme jeřabiny bez šťávy a promícháme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.