Hovězí maso z plece nebo kližky podušené na cibulovém základě s vložkou rozvařených rajčat.
Ingredience:
650 g | hovězího masa z plece nebo kližky |
7 ks | rajčat |
2 ks | větší cibule |
2-3 lžíce | sádla nebo jiného tuku |
1 lžička | hladké mouky |
mletý pepř | |
sůl | |
voda nebo vývar na podlití |
Postup:
1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle dozlatova
2. Přidáme na kostky nakrájené maso, mletý pepř a sůl, osmahneme, pak mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem
3. Dusíme, jakmile je maso téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a znovu podlijeme
4. Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a necháme rozvařit, případně guláš dochutíme solí a pepřem.
K pokrmu podáváme houskové knedlíky, těstoviny nebo rýži.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová