REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso z plece nebo kližky podušené na cibulovém základě s vložkou rozvařených rajčat.


Ingredience:
650 ghovězího masa z plece nebo kližky
7 ksrajčat
2 ksvětší cibule
2-3 lžícesádla nebo jiného tuku
1 lžičkahladké mouky
mletý pepř
sůl
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle dozlatova
2. Přidáme na kostky nakrájené maso, mletý pepř a sůl, osmahneme, pak mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem
3. Dusíme, jakmile je maso téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a znovu podlijeme
4. Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a necháme rozvařit, případně guláš dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

K pokrmu podáváme těstoviny nebo rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy