Na cibulce orestované kostky hovězí kližky ochucené solí, jalovcem, paprikou a kmínem, podušené podlité vodou, měkké maso vyjmuté a povařené spolu s brambory v omáčce přepasírované s dušeného masa.
Ingredience:
600 g | hovězí kližky |
300 g | brambor |
200 g | cibule |
1 lžíce | rozpuštěného sádla |
1 lžička | papriky |
3 ks | zrnka roztlučeného jalovce |
trochu kmínu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kousky opraného nakrájeného masa, osolíme, posypeme kmínem, paprikou, jalovcem a restujeme bez přilití vody, za občasného míchání, až všechna šťávy vysmahne
2. Maso podlijeme horkou vodou, vaříme, až změkne
3. Měkké maso vyjmeme a dáme do jiného většího hrnce, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, zalijeme je omáčkou přecezenou z masa a vaříme tak dlouho, až změknou i brambory.
Podáváme se salátem s červené řepy.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová