REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš na segedínský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vařeného kysaného zelí a opečené klobásky servírovaný s bramborovými noky.


Ingredience:
400 gkysaného zelí
400 gšunkových klobásek
100 gzakysané smetany
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
0.5 dloleje
3 dlvývaru
1 ksvětší cibule
špetka mleté pálivé papriky
nasekaná petrželka na posypání
Na noky:
2 lžícepolohrubé mouky
500 gbrambor
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme mletou pálivou i sladkou papriku, krátce orestujeme, zasypeme hladkou moukou, zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu, nakonec přidáme pokrájené zelí a dusíme do poloměkka
2. Pak vmícháme na menší kousky nakrájené šunkové klobásky, které jsme opekli na rozehřátém oleji, necháme přejít varem a zelí dodusíme doměkka
3. Oškrábané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, kterou dáme stranou a necháme odstát, potom brambory vložíme do mísy, přidáme polohrubou mouku, sůl, vejce, usazený škrob z bramborové šťávy a promícháme
4. Poté z těsta pomocí dvou lžic tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, až vyplavou navrch, necháme je ještě 2 minuty povařit, potom je vyndáme a necháme okapat
5. Zelí rozedělíme na talíře, přidáme noky, zakysanou smetanu a posypeme na jemno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy