Opečené kostky masa dušené na cibulovém základě s pivem, kořením a opečeným toastovým chlebem doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězí maso z vysokého žebra |
4 lžičky | hořčice |
2 lžíce | sekané pažitky |
2 lžíce | sekané petrželky |
1 lžíce | tymiánu |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | oleje |
4 ks | plátků opečeného toastového chleba |
2 ks | bobkového listu |
2 ks | cibule |
malé pivo | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na polovině rozehřátého másla i oleje a jakmile zhnědne, vyjmeme je
2. Přidáme zbylé máslo i olej a na směsi tuků orestujeme dohněda oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme veškeré koření a vše chvíli restujeme
3. Pak vrátím maso, podlijeme malým pivem a přivedeme k varu
4. Opečený toastový chléb potřeme z jedné strany hořčicí a položíme na směs v hrnci, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka 5. Před podáváním odstraníme bobkové listy.
Guláš bude jiný, použijete-li světlé pivo a jiný, bude-li pivo černé, zkuste a uvidíte.