REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš Flamendr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího masa ochucený kečupem, okurkami a feferonkami. Tzv. minutkový guláš.


Ingredience:
750 ghovězího masa (plecko)
100 gsterilovaných feferonek
100 gkyselých okurek
100 gkečupu
2 kscibule
worcesterská omáčka
(cukr)
voda
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na tenké nudličky a na rozpáleném oleji prudce opečeme, osolíme opepříme
2. Přidáme kečup a worchester, promícháme, opravdu jen mírně podlijeme teplou vodou
3. Okurky a feferonky nasekáme na jemno a přidáme k masu, vše podusíme do měkka
4. Nakonec guláš dle chuti osolíme, případně, kdo má rád sladkokyselou chuť, mírně osladíme cukrem.

Doporučení:

Podáváme s chlebem a chlazeným pivem.

Poznámka:

Kdo si myslí, že do pravého guláše patří mletá paprika a pepř, může obojí použít, rozhodně však tento guláš nedochucujte majoránkou, ta sem opravdu nepatří.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy