REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované sous-vide kachní prsíčko a pórek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve pomocí metody sous-vide uvařené kachní prso a pórek, pak obojí grilované na roštu grilu. Recepty sous-vide.


Ingredience:
1 kskachní prso s kůží
1 kstenčí mladý pórek
5 gmásla
1 snítkatymiánu, rozmarýnu nebo estragonu
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
kousek špeku na pomazání mřížky grilu
Ostatní:
hrnec na sous-vide, sáček určený pro sous-vide vaření, vakuovačka

Postup:
  1. Nastavte sous-vide lázeň podle toho, jak moc růžové nebo propečené kachní prso máte rádi, pohybujte se ve škále 57 °C, kdy i po ogrilování bude téměř rare, až po 67 °C, kdy ve finále bude mít jen lehce růžovou barvu
  2. Očistěte kachní prso od případných zbývajících kusů peří a ostrým nožem nakrojte kůži na proužky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem
  3. Vložte maso do sáčku určeného pro sous-vide vaření spolu s bylinkou – tu dejte na stranu bez kůže, zavakuujte
  4. Přesuňte do lázně předehřáté na požadovanou teplotu a nechte zde maso 60 minut
  5. Lázeň nyní nastavte na 85 °C, proces opakujte s pórkem zavakuovaným spolu se solí, pepřem, kouskem másla a bylinkou podle jeho šířky 30 – 60 minut
  6. Maso i pórek vyndejte z pytlíku a odstraňte bylinky
  7. Mříž  rozpáleného grilu pomažte špekem a na místo s nejvyšší teplotou položte prsíčko kůží dolů do doby, dokud nezezlátne, po pár minutách přidejte do méně horkých míst i podélně rozpůlený pórek
  8. Vše dogrilujte i z druhé strany.
Poznámka:

Foto zdroj: Privest, autorka receptu: Veronika Kokešová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy