REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované sous-vide kachní prsíčko a pórek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve pomocí metody sous-vide uvařené kachní prso a pórek, pak obojí grilované na roštu grilu. Recepty sous-vide.


Ingredience:
1 kskachní prso s kůží
1 kstenčí mladý pórek
5 gmásla
1 snítkatymiánu, rozmarýnu nebo estragonu
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
kousek špeku na pomazání mřížky grilu
Ostatní:
hrnec na sous-vide, sáček určený pro sous-vide vaření, vakuovačka

Postup:
  1. Nastavte sous-vide lázeň podle toho, jak moc růžové nebo propečené kachní prso máte rádi, pohybujte se ve škále 57 °C, kdy i po ogrilování bude téměř rare, až po 67 °C, kdy ve finále bude mít jen lehce růžovou barvu
  2. Očistěte kachní prso od případných zbývajících kusů peří a ostrým nožem nakrojte kůži na proužky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem
  3. Vložte maso do sáčku určeného pro sous-vide vaření spolu s bylinkou – tu dejte na stranu bez kůže, zavakuujte
  4. Přesuňte do lázně předehřáté na požadovanou teplotu a nechte zde maso 60 minut
  5. Lázeň nyní nastavte na 85 °C, proces opakujte s pórkem zavakuovaným spolu se solí, pepřem, kouskem másla a bylinkou podle jeho šířky 30 – 60 minut
  6. Maso i pórek vyndejte z pytlíku a odstraňte bylinky
  7. Mříž  rozpáleného grilu pomažte špekem a na místo s nejvyšší teplotou položte prsíčko kůží dolů do doby, dokud nezezlátne, po pár minutách přidejte do méně horkých míst i podélně rozpůlený pórek
  8. Vše dogrilujte i z druhé strany.
Poznámka:

Foto zdroj: Privest, autorka receptu: Veronika Kokešová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy