REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované sous-vide kachní prsíčko a pórek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve pomocí metody sous-vide uvařené kachní prso a pórek, pak obojí grilované na roštu grilu. Recepty sous-vide.


Ingredience:
1 kskachní prso s kůží
1 kstenčí mladý pórek
5 gmásla
1 snítkatymiánu, rozmarýnu nebo estragonu
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
kousek špeku na pomazání mřížky grilu
Ostatní:
hrnec na sous-vide, sáček určený pro sous-vide vaření, vakuovačka

Postup:
  1. Nastavte sous-vide lázeň podle toho, jak moc růžové nebo propečené kachní prso máte rádi, pohybujte se ve škále 57 °C, kdy i po ogrilování bude téměř rare, až po 67 °C, kdy ve finále bude mít jen lehce růžovou barvu
  2. Očistěte kachní prso od případných zbývajících kusů peří a ostrým nožem nakrojte kůži na proužky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem
  3. Vložte maso do sáčku určeného pro sous-vide vaření spolu s bylinkou – tu dejte na stranu bez kůže, zavakuujte
  4. Přesuňte do lázně předehřáté na požadovanou teplotu a nechte zde maso 60 minut
  5. Lázeň nyní nastavte na 85 °C, proces opakujte s pórkem zavakuovaným spolu se solí, pepřem, kouskem másla a bylinkou podle jeho šířky 30 – 60 minut
  6. Maso i pórek vyndejte z pytlíku a odstraňte bylinky
  7. Mříž  rozpáleného grilu pomažte špekem a na místo s nejvyšší teplotou položte prsíčko kůží dolů do doby, dokud nezezlátne, po pár minutách přidejte do méně horkých míst i podélně rozpůlený pórek
  8. Vše dogrilujte i z druhé strany.
Poznámka:

Foto zdroj: Privest, autorka receptu: Veronika Kokešová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy