REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované krevety III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na špejlích napíchané marinované krevety, grilované na venkovním roštu grilu, potírané marinádou, hotové servírované například s opečenou česnekovou bagetou a zeleninovým salátem. Tahle chuťovka milovníky mořských plodů rozhodně nezklame …


Ingredience:
500 gkrevet
máslo + bylinky
pepř
sůl
Na marinádu:
1 dclolivového oleje
1 hrstnasekaných bylinek např. petrželka, rozmarýn, tymián ...
citronová šťáva 1/2 ks citrónu, nebo podle chuti
Ostatní:
špejle

Postup:

1. Omyté krevety naložíme na 1 hodinu do marinády, kterou připravíme z rozšlehaného olivového oleje spolu s nasekaným česnekem, citronovou šťávou a bylinkami, osolíme je a opepříme
2. Krevety napichujeme na špejle po 5-6 kusech a grilujeme z obou stran, během grilování potíráme marinádou
3. Hotové špízy z krevetami přendáme na talíře, pro zjemnění chuti máslo utřeme s bylinkami, přidáme na krevety a podáváme například s opečenou česnekovou bagetou a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy