Naklepané plátky roštěnky grilované na grilu doměkka, podávané překryté připravenou směsí z cibule, česneku, sterilizovaných okurek, paprik, hořčice a koření, směs ještě přelitá tatarskou omáčkou a posypaná nastrouhaným křenem.
Ingredience:
4 ks | plátků roštěnky |
6 ks | stroužků česneku |
3 ks | papriky |
2 ks | sterilizovaných okurek |
2 ks | cibule |
100 g | tatarské omáčky |
50 g | rajčatového protlaku |
50 g | křenu |
1 lžíce | hořčice |
worcestrová omáčka | |
mletá paprika sladká | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky roštěnky si omyjeme, osušíme, naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu odležet v chladu
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka, omyté papriky bez semínek na proužky, sterilizované okurky a oloupaný česnek na plátky
3. Poté si na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme nakrájené papriky, česnek, okurky, rajčatový protlak, hořčici, pepř a sůl
4. Vše dohromady podusíme na mírném ohni, dokud všechna zelenina nebude měkká
5. V době dušení zelinové směsi si odležené roštěnky vložíme na rozehřátý gril a grilujeme za občasného otáčení doměkka
6. Grilované roštěnky pokapeme worcestrovou omáčkou, překryjeme podušenou zeleninovou směsí, přelijeme tatarskou omáčkou a posypeme jemně nastrouhaným křenem.
Vhodnou přílohou je dušená rýže.