REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krkovice a brambory v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva dny v oleji a bylinkách naložené plátky krkovice grilované na grilu, servírované spolu s brambory pečenými v alobalu spolu s anglickou slaninou, cibulí, česnekovým máslem a bylinkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovice i s kostí silné tak 3 cm
2 hrstizelených lístků oblíbených bylinek
olej
sůl
Na brambory:
600-800 gočištěných brambor nakrájených na silnější plátky
120 ganglické slaniny nakrájené na kostičky
2 kscibule
česnekové máslo
alobal
olej
sůl

Postup:

1. Plátky krkovice pokapeme olejem, posypeme čerstvě nasekanými zelenými bylinkami a necháme v lednici 2 dny marinovat
2. Z okapaného masa setřeme bylinky, posypeme hrubozrnnou solí, případně i oblíbeným kořením na grilování a necháme chvíli odležet
3. Připravíme si alobalové balíčky s přílohou; plátky brambor na alobalu pokapaném olejem mírně osolíme, proložíme kolečka cibule, nasekanými bylinkami a kostičkami slaniny, vložíme plátky česnekového másla, důkladně zabalíme a vložíme na rošt grilu, pečeme doměkka tak 45 minut
4. Připravené plátky krkovice dáme grilovat na dobře rozpálený rošt grilu, grilujeme z obou stran, z každé cca 8-10 minut
5. Hotové maso servírujeme s brambory upečenými v alobalu.

Poznámka:

Foto a inspirace: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy