REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná játra s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky jater potřené okořeněným olejem a plátky jablek potřené medem smíchaným s pivem, obojí na grilu grilované.



Postup:

1. Játra odblaníme, krátce omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme
2. Olej smícháme s mletým pepřem a majoránkou, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, med smícháme s pivem
3. Plátky jater potřeme okořeněným olejem a grilujeme je nad dřevěným uhlím nebo elektrickém grilu při středním žáru z každé strany asi 3-4 minuty
4. Plátky jablek potřeme směsí medu a piva a grilujeme také asi 4 minuty z každé strany
5. Hotová játra osolíme, na talíři ozdobíme grilovanými plátky jablek a podáváme s bramborovou kaší nebo bílou vekou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy