REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná cibule II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná cibule je vhodnou přílohou ke steakům.


Ingredience:
100 gsýr Castello Blue Cheese
50 gmásla
2 ksvelkých cibulí
česneková sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a překrojíme na půl, sýr rozdrobíme na malé kousky
2. Z aluminiové fólie si připravíme 8 čtverců, každou půlku cibule položíme na dvojitý alobal
3. Pak pomažeme řeznou stranu cibule rozpuštěným máslem, ochutíme česnekovou solí, alobal neprodyšně uzavřeme a grilujeme 20 minut
4. Balíčky opatrně rozevřeme (pozor na páru), cibule otočíme, grilujeme již nezakryté dalších 10 minut, potom cibule otočíme a necháme grilovat ještě 5 – 10 minut, dokud nejsou krásně hnědé
5. Hotové cibule posypeme rozdrobeným sýrem.

Doporučení:

Obdobným způsobem můžeme grilovat i cibuli nakrájenou na kolečka, jen doba grilování je o něco kratší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy