REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Griliáž

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Griliáž používáme na posypání zmrzlin, ledových pohárů, pudinků ….


Ingredience:
Na cca 400 g:
300 gpískového cukru
150 gmandlí nebo lískových oříšků (burských oříšků)
1 lžícevody
tuk na potření plechu

Postup:

1. Oloupané (naloupané) oříšky nebo mandle nahrubo nasekáme
2. Na pánev dáme cukr, pokropíme vodou, postavíme na rozžhavenou plotýnku a vařečkou mícháme tak dlouho, až se cukr roztaví do zlatožluta
3. Ihned promícháme rozsekané mandle nebo oříšky, které za stálého míchání v cukru krátce propražíme (dbáme na to, aby cukr moc nezhnědl, byl by hořký!)
4. Hotový griliáž (měl by mít zlatohnědou barvu) nalijeme na tukem vymazaný plech a necháme v chladu
5. Vychladlý griliáž buď jemně roztlučeme, nebo umeleme, prolisujeme přes hrubší síto a uchováme v nádobě s těsně přiléhajícím víkem a to na suchém místě (griliáž vydrží přibližně 10 dnů).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy