REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Griliáž II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Griliáž používáme k ochucení sladkých krémů, na posypání dortů, řezů, pohárů a pod.


Ingredience:
100 gcukru krupice
50 glískových jader
olej

Postup:

1. Do suché, nejlépe ocelové pánve vsypeme cukr a za stálého míchání vařečkou ho necháme rozpustit a mírně zežloutnout
2. Přidáme nastrouhané nebo nadrobno nasekané oříšky a ještě chvíli pražíme (hotový griliáž má být zlatavý, nesmí však ztmavnout, byl by pak hořký!)
3. Hmotu nalijeme na plech pomazaný olejem a necháme vychladnout, potom griliáž roztlučeme (snadno to jde v hmoždíři) a použijeme dle příslušných receptur, většinou na dochucení sladkých krémů, na posypání dortů, řezů …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy