REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinované brambory se třemi druhy sýrů, tymiánem a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor se strouhanou nivou, goudou, česnekem a tymiánem. Zalité šlehačkou a sypané parmazánem, zapečené v troubě.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
200 gnivy
200 ggoudy
50 gparmazánu
350 mlsmetany ke šlehání (nebo víc)
5 ksstroužků česneku
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na třímilimetrové plátky, sýry nastrouháme
2. Zapékací mísu vymažeme máslem
3. Na dno rozložíme brambory v jedné vrstvě
4. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a zasypeme strouhanou nivou
5. Postup zopakujeme i u druhé vrstvy brambor, povrch navíc pomažeme rozetřeným česnekem a místo nivy použijeme goudu
6. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny brambory, sýry střídáme
7. Nakonec zalijeme osolenou smetanou, aby byly brambory téměř potopené
8. Pečeme při 200 °C asi 50 minut
9. Nakonec posypeme parmazánem a dopečeme do zlatova
10. Podáváme horké s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy