REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gramatika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Krkonoš na pivní polévku servírovanou s krutóny opečeného chleba.


Ingredience:
400 gtvrdého chleba
40 gmásla
250 mlzakysané smetany
1 lsvětlého piva
2 lžíceoleje nebo sádla
2 lžícesekané petrželky
1 lžičkakmínu
2 ksžloutků
2 ksplátků staršího chleba
sůl

Postup:

1. Tvrdý chléb roztrháme na kousky a dáme ho do hrnce, zalijeme pivem a necháme nabobtnat
2. Chlebový kvásek přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo, dochutíme kmínem a necháme vařit
3. Jakmile se nám chleba úplně rozvaří, polévku propasírujeme přes sítko
4. Vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně a dále nevaříme, polévku jen prohřejeme
5. Chléb nakrájený na kostičky na troše oleje opečeme dozlatova
6. Jednotlivé porce polévky zdobíme nasekanou petrželkou a opečenými krutóny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy