Několik dní nakládané kostky gothaje spolu s cibulí, paprikou a kořením, zalité sladkokyselým nálevem.
Ingredience:
Rozpis na jednu sklenici: | |
cca 500 g | godhaj salámu |
2 ks | středně velké cibule |
2 ks | feferonky |
1 ks | bobkový list |
několik kuliček černého pepře | |
několik kuliček nového koření | |
voda | |
ocet | |
vhodná zavařovací sklenice s uzávěrem |
Postup:
- Z gothaje sloupneme obal, pak salám rozkrájíme na větší kusy
- Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, feferonky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky
- Do sklenice vyskládáme kostky salámu střídavě s kousky cibule, přidáme také proužky feferonky a koření
- Sklenici do dvou třetin doplníme octem, zbytek, až k vrchu, dolijeme čistou vodou
- Zavíčkujeme a necháme 2 až 3 dny odležet v lednici.