REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gothajský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Několik dní nakládané kostky gothaje spolu s cibulí, paprikou a kořením, zalité sladkokyselým nálevem.


Ingredience:
Rozpis na jednu sklenici:
cca 500 ggodhaj salámu
2 ksstředně velké cibule
2 ksfeferonky
1 ksbobkový list
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
voda
ocet
vhodná zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Z gothaje sloupneme obal, pak salám rozkrájíme na větší kusy
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, feferonky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky
  3. Do sklenice vyskládáme kostky salámu střídavě s kousky cibule, přidáme také proužky feferonky a koření
  4. Sklenici do dvou třetin doplníme octem, zbytek, až k vrchu, dolijeme čistou vodou
  5. Zavíčkujeme a necháme 2 až 3 dny odležet v lednici.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy