REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frikadelky s citronovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masové kuličky servírované spolu s teplou citronovou omáčkou a rýží nebo těstovinami.


Ingredience:
Na masové kuličky:
500 gmletého masa
1 dclmléka
1 ksvejce
zelená petrželka
hladká mouka
pepř
olej
sůl
Na citronovou omáčku:
1 kelímeksmetany na vaření
2 dclbílého polosuchého vína
1 kscitronu
1 kscibule
1 ksmrkve
1 ksvaječný žloutek
1 ksplátek celeru
1 hrststerilovaného hrášku bez nálevu
kousek másla
worcester
cukr
sůl

Postup:

1. Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme mlékem a zahustíme moukou, necháme půl hodiny odstát, poté utvoříme malé frikadelky (karbanátky, kuličky) a opečeme na oleji
2. Na pánev vložíme kousek másla a nakrájenou cibuli, mrkev a celer, osolíme, asi 5 minut opékáme, pak podlijeme vínem, které necháme z větší části odpařit
3. Zeleninu dusíme do měkka
4. Do měkké zeleniny vymačkáme šťávu z 1/
2 citronu, přisypeme sterilovaný hrášek a vlijeme smetanu, dochutíme worcesterem, popř. cukrem a ještě 5 minut vše povaříme
5. Nakonec vmícháme do omáčky žloutek a odstavíme ze zdroje tepla
6. Frikadelky prohřejeme v hotové omáčce, podáváme s těstovinami nebo rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová, autorka receptu: A. Motlíková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy