REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V octovo-olejovo-cibulové marinádě naložené kuřecí řízky, osušené, obalené v těstíčku a usmažené v oleji dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksprsní řízky
hladká mouka
pepř
sůl
olej na usmažení
Na marinádu:
0,5 loleje
0,5 locta
1-2 ksvelké cibule
pepř
sůl
Na těstíčko:
2 ksvejce
1 lžičkaoleje
1 sklenicehladké mouky, nebo dle potřeby
sůl
kapku vody nebo bílého vína na případné zředění

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme
2. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme (musí být úplně ponořené!), marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní
3. V den „D“ maso vyjmeme, pořádně papírovou utěrkou zbavíme marinády, protáhneme v hladké mouce a následně v těstíčku, to vymícháme do hustější konzistence, bude-li příliš husté, zředíme kapkou vody či vína
4. Na oleji či sádle smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáme například s bramborovou kaší.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy