REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fofr buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá buchta z polohrubé mouky, margarínu, moučkového cukru, vajec a kakaa.


Ingredience:
2 sklenicepolohrubé mouky
1,5 sklenicemoučkového cukru
1 sklenicevody
250 gmargarínu
3 ksvejce
1 ksbalíček prášku do pečiva
1 ksbalíček vanilkového cukru
3 lžícekakaa
kokos nebo ořechy na posypání

Postup:

1. Margarín utřeme s cukrem, vodou a kakaem
2. Jednu sklenku (2 dcl) hmoty odlijeme do zbytku přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a vanilkový cukr
3. Těsto nalijeme na vymazaný plech a rychle upečeme ve vyhřáté troubě na 180-190 °C
4. Ještě teplý moučník polijeme hmotou, kterou jsme si předtím odložili stranou a posypeme kokosem nebo mletými ořech.

Poznámka:

1 sklenice je 2 dcl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy