REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Finský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z čerstvé nastrouhané zeleniny a jablek, dochucený majonézou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gčervené řepy
150 gmrkve
150 gceleru
1 ksjablka
1 ksmalé cibule
4 lžíceostrého kečupu
2 lžícebílého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžícestrouhaného křenu
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Červenou řepu, celer oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky
2. Mrkev oškrábeme, opláchneme a nastrouháme nahrubo
3. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky
4. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
5. Vše vložíme do mísy, mírně osolíme, opepříme a promícháme
6. Majonézu smícháme s bílým jogurtem, kečupem, strouhaným křenem, přidáme do salátu a zlehka promícháme
7. Necháme několik hodin uležet v chladnu.

Doporučení:

Červenou řepu můžeme použít i vařenou, dobře ji omyjeme, dáme vařit neoloupanou do osolené, mírně okyselené vody a vaříme doměkka, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na nudličky.

Poznámka:

Při loupání syrové červené řepy je vhodné použít gumové rukavice, protože skvrny ze šťávy se z rukou špatně odstraňují.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy