REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filírovaný pštrosí steak, pyré z pastináku a cibulky s glazovanou mrkví a omáčkou z piva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pštrosí maso jako Regionální potravina? Ano, pštrosí maso, které jsem použili na přípravu tohoto receptu, pochází z největších nelétavých ptáků, kteří jsou chováni na FARMĚ ORYX ve Služovicích v Moravskoslezském kraji. Nechte se unést skvělou chutí pštrosího masa. Vyzkoušejte maso, které ještě nepatří mezi základ naší kuchyně, ale má všechny předpoklady, aby se stalo pravidelnou součástí našeho jídelníčku.


Ingredience:
Počet porcí: 4
800 gPštrosího filetu z FARMA ORYX spol. s r.o.
1,5 kgpastináku
500 gmladé mrkve
300 gnakládaných cibulek
200 gkrystalového cukru
200 gmásla
100 gžluté cibule
2 ksstroužky česneku
1,3 l piva Kohout 13% od Pivovar Faltus
200 mlsmetany
rozmarýn
pepř
cukr
olej
sůl

Postup:

Pštrosí steak

  1. Pštrosí filet zprudka opečeme na oleji.
  2. Poté maso necháme odpočinout.
  3. Maso osolíme, opepříme a krájíme na tenké plátky.

Marinované cibulky v pivu

  1. V hrnci rozpustíme 100 g krystalového cukru, přidáme cibulky a zalijeme 0,3 l piva.
  2. Cibulky vaříme na mírném plameni cca 30 min.

Glazovaná mrkev

  1. Oloupanou mrkev orestujeme na pánvi.
  2. Přidáme, špetku cukru, soli, 50 g másla, podlijeme trochou vody a vaříme do měkka.

Omáčka z piva

  1. Tak 100 g oloupané cibule orestujeme do hněda.
  2. Přidáme oloupaný česnek, rozmarýn, 100 g krystalového cukru a zalijeme 1 l piva.
  3. Omáčku svaříme do zhoustnutí, přecedíme a zjemníme máslem.
Doporučení:

Pštrosí filet potřete olivovým olejem a dejte uležet do chladničky na 24 hodin. Olivový olej můžete doplnit čerstvými bylinkami. Před vlastním opékáním nechte steaky odpočinout v pokojové teplotě – nedávejte na pánvičku rovnou z chladničky. Opékejte z každé strany cca 4-5 minut.

FARMA ORYX spol. s r.o. – nabízí pod obchodním názvem Pštrosí Vršek Wieder prodej výjimečného masa, které pochází od nelétavého běžce vážícího více než 100 kg. Při chovu pštrosů jsou dodržovány podmínky welfare, což významným způsobem ovlivňuje kvalitu finálních výrobků a masa, které je zpracováváno v bourárně na farmě. Zákazníci si mohou nakoupit veškeré produkty přímo ve faremním masomatu nebo objednat prostřednictvím e-shopu a nechat svůj nákup přivézt téměř po celé České republice chlazenou kurýrní přepravou.

Pivo Kohout 13% od Pivovar Faltus – je světlé silné pivo zlatožluté barvy s hustou stabilní pěnou. Je charakteristické plnou chlebnatou chutí a drsnou chmelovou hořkostí, která se po napití plynule vytrácí. Pivo je vařeno ze třech druhů sladů a třech druhů chmelů.

Poznámka:

Něco málo o pastináku – Pastinák je kořenová zelenina, která se podobá petrželi. Uvnitř je ale oranžově žlutý, na povrchu spíše nazelenalý s fialovým okrajem. Tato kořenová zelenina se seje na jaře a sklízí na podzim. Pastinák je v podstatě sladká petržel, ale narůstá do mnohem většího objemu.

Recept k článku: Recepty s regionální potravinou – Regionální speciality s podzimními recepty

zdroj: www.regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.