REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé na másle, bramborová kaše a dušená zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle a oleji opečené rybí filety, servírované se zeleninou a žampiony podušenými ve výpeku v pánvi. Další příloha je pak v tomto případě bramborová kaše.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskostky rybího filé
1 vrchovatá lžícemásla
1 lžíceoleje
citronová šťáva
drcený kmín
pepř
sůl
Na zeleninu:
1 ksmenší brokolice
1/4 kslilku
1 kspapriky
2 hrstižampionů
pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobu
voda
sůl

Postup:
  1. Filety necháme rozmrznout, pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením, pokapeme citronovou šťávou
  2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut
  3. Opečené porce ryby vytáhneme z pánve, do výpeku hodíme na kousky pokrájenou očištěnou zeleninu a na plátky pokrájené žampiony, vše okořeníme, osolíme a chvíli podusíme, občas směs v pánvi zamícháme
  4. Filety servírujeme s bramborovou kaší a podušenou zeleninou.

Příprava bramborové kaše:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
  2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
  3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
  4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy