REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé na másle, bramborová kaše a dušená zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle a oleji opečené rybí filety, servírované se zeleninou a žampiony podušenými ve výpeku v pánvi. Další příloha je pak v tomto případě bramborová kaše.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskostky rybího filé
1 vrchovatá lžícemásla
1 lžíceoleje
citronová šťáva
drcený kmín
pepř
sůl
Na zeleninu:
1 ksmenší brokolice
1/4 kslilku
1 kspapriky
2 hrstižampionů
pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobu
voda
sůl

Postup:
  1. Filety necháme rozmrznout, pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením, pokapeme citronovou šťávou
  2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut
  3. Opečené porce ryby vytáhneme z pánve, do výpeku hodíme na kousky pokrájenou očištěnou zeleninu a na plátky pokrájené žampiony, vše okořeníme, osolíme a chvíli podusíme, občas směs v pánvi zamícháme
  4. Filety servírujeme s bramborovou kaší a podušenou zeleninou.

Příprava bramborové kaše:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
  2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
  3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
  4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy