Salát z uvařených bílých a červených fazolí, podávaný promíchaný s cibulkou a ochucený octovou zálivkou.
Ingredience:
Rozpočet pro 2 osoby: | |
250 g | nejlépe bílých a červených fazolí |
1 ks | cibule |
Zálivka: | |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | sladkého kečupu |
1 lžička | octa |
bílý mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené
2. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou (aby byly stále potopené) a na mírném plameni vaříme skoro)doměkka
3. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme
4. Zcedíme je a necháme vychladnout
5. Do mísy vložíme uvařené fazole, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou smíchanou z oleje, sladkého kečupu, octa, mletého pepře a špetky soli
6. Vše zlehka promícháme a necháme asi 1 hodinu v chladnu rozležet.
Vodu, v níž vaříme luštěniny, solíme až ke konci vaření, protože dřívějším osolením bychom snížili bobtnavost a zpomalili měknutí.
Poznámka:Na salát používáme velkou mísu, abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.