REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový salát se slaninou a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené a pak orestované zelené fazolové lusky spolu s anglickou slaninou, cibulí a dalšími ingrediencemi, podávané vychlazené, ozdobené nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a černými olivami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gzelených fazolových lusků
100 glibovější anglické slaniny
8 ksvlašských ořechů
1 kscibule
1 svazekčerstvého tymiánu
4 lžíceoleje
2 lžíceocta
1 lžícemásla
černé olivy na ozdobu
špetka cayenského pepře
voda
sůl

Postup:

1. Zelené fazolové lusky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak je nakrájíme na cca 2-3 cm dlouhé kousky
2. Připravené fazole povaříme 6 minut v mírně osolené slané vodě, scedíme a necháme opět důkladně okapat
3. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky omyjeme, osušíme a otrháme lístky
4. Na velké pánvi na másle lehce opečeme cibuli a kostičky slaniny, přidáme okapané fazolové lusky a 1 lžičku čerstvého tymiánu, vše asi 1 minutu, za stálého míchání, lehce podusíme, osolíme, takto připravený základ salátu rozložíme na větší mísu a necháme vychladnout
5. Ocet smícháme s cayenským pepřem, za stálého míchání pomalu přiléváme olej, touto zálivkou přelijeme vychladlý základ salátu
6. Nakonec salát doplníme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a černými olivami.

Doporučení:

Takto připravený salát podáváme s černým chlebem namazaným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy