REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový salát IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červené fazole uvařené doměkka, smíchané s jogurtem, vejci, paprikou, majonézou, okurkou …


Ingredience:
300 gčervených fazolí
1 kelímekbílého jogurtu
5 lžicmajonézy
1 lžíceostrého kečupu
1 lžícefrancouzské hořčice
4 ksvejce uvařená na tvrdo
4 kssladkokyselé okurky
2 kspaprikové lusky
tymián
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Fazole zalijeme studenou vodou a necháme 12 hodin namočené, druhý den je uvaříme ve vodě, ve které byly fazole namočené, přidáme lžičku tymiánu aby fazole nenadýmali
2. Uvařené fazole slijeme, opláchneme a necháme okapat, okapané dáme do mísy
3. Pokrájíme vejce předem uvařená natvrdo, okurky a papriky
4. Bílý jogurt promícháme z majonézou, lžicí kečupu a lžící hořčice, nalijeme na ostatní suroviny, vše promícháme a vychladíme, fazolový salát podáváme s pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy