REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové lusky s haluškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené halušky opečené s cibulí, česnekem, rajčetem a fazolovými lusky.


Ingredience:
500 gbrambor
500 gfazolových lusků
250 ghladké mouky
100 gcibule
100 mlolivového oleje
1 lžícesekaných šalvějových lístků
2 ksstroužků česneku
1 ksvejce
1 ksrajčete
mletý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Oloupané, na jemno nastrouhané brambory promícháme s rozklepnutým vejcem, hladkou moukou, špetkou soli a vypracujeme husté těsto
2. Z těsta odkrajujeme malé nočky, které vhazujeme do vroucí vody, vaříme asi 8 minut (až vyplavou), scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
3. Očištěné lusky povaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
4. Na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, na hrubo nakrájenou cibuli a uvařené halušky, přidáme na malé kousky nakrájené rajče, oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, šalvěj, fazolové lusky, vše osolíme, opepříme, promícháme a prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy