REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole v rajské omáčce, servírované s opečenou klobáskou a vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílé fazole přes noc máčené, pak uvařené doměkka, servírované promíchané s rajčatovou omáčkou, ozdobené opečenou klobáskou a vajíčkem uvařeným na tvrdo.


Ingredience:
500 gbílých fazolí
400 gklobásky
4 ksvejce uvařená na tvrdo
voda
olej
sůl
Na omáčku:
150 grajčatového protlaku
90 gcukru nebo podle chuti
60 ghladké mouky
30 gmásla
2 lžíceoleje
2/3 lžičkysoli
900 mlvývaru nebo vody
2 ksbobkové listy
2 kshřebíčky
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře

Postup:

1. Fazole přebereme, několikrát propláchneme ve vodě, na noc dáme do studené vody nabobtnat, druhý den je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a odděleně uvaříme doměkka, potom je scedíme a necháme okapat
2. Připravíme si omáčku; na rozpuštěném másle smíchaným s olejem a kořením osmažíme dorůžova mouku, přidáme protlak s cukrem a ještě krátce, za stálého míchání, vše povaříme, pak přilijeme vývar nebo vodu a dobře vše promícháme, dle chuti osolíme a osladíme, necháme na mírném zdroji tepla probublávat tak 10 minut
3. Omáčku propasírujeme přes cedník, zbavíme se tak koření a vmícháme do ní uvařené a důkladně okapané fazole
4. Klobásky ozdobně nařízneme a opečeme je na sucho, nebo na mírně olejem omaštěné pánvi
5. Jednotlivé porce fazolí servírujeme doplněné o opečenou klobásku, ozdobené půlkami natvrdo uvařených vajíček.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy