REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový dortík s nutellou, mascarpone a vaječným koňakem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří vrstev připravený dezert, z pečeného piškotového korpusu, nutellového a dýnového krému, servírovaný nakrájený pěkně na čtverce.


Ingredience:
Na piškot:
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1 panákvaječného koňaku
3 lžícecukru
1 lžičkakypřícího prášku
100 mloleje
4 ksvejce
Na náplně:
2 hrnkynakrájené dýně
200 gmascarpone
600 mlsmetany
4 lžícenutelly
1 panákvaječného likéru
12 ksplátků želatiny

Postup:

1. Nejprve si uděláme korpus; vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej, přimícháme mouku s kypřícím práškem a ochutíme koňakem
2. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme při 180 °C asi 25 minut
3. Dýni dáme vařit, stačí jen, aby změkla, cca 10 minutek
4. Vezmeme 2 vetší mísy a 2 menší misky, do menších misek dáme po 6-ti plátcích želatiny a necháme nabobtnat, ve větší budeme dělat náplně
5. Smetanu si vyšleháme do tuha, v jedné míse připravíme nutellovou náplň, mascarpone rozmícháme s cukrem, každý dá, kolik chce, já použila 3 lžíce, přidáme nutellu a pěkně rozmícháme
6. Přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu a vymícháme, nakonec přidáme půlku vyšlehané smetany, hmotu rozprostřeme na vychladlý korpus
7. Druhou si připravíme tak, že uvařenou dýni rozmixujeme, přidáme trochu cukru dle chuti, v ní rozpustíme nabobtnalou želatinu a přimícháme vyšlehanou smetanu a koňak
8. Nalijeme na tmavou náplň a dáme ztuhnout na pár hodin do lednice, po 3 hodinách už můžeme servírovat.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy