REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový cheesecake (recept podle Vitany)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podzimní počasí znamená jediné — dýňové období je tady! A značka Vitana nabízí novinku, Dýňové koření, které se skvěle hodí ke sladkým i slaným receptům. Letošní podzim si tak můžete zpestřit netradičními recepty. Vyzkoušejte třeba domácí dýňové latté — mix espressa, sirupu s příchutí dýňového koláče a napěněného mléka ozdobeného šlehačkou a dýňovým kořením. K tomu se skvěle hodí dýňový cheesecake se zakysanou smetanou a krémovým sýrem. Dýňové koření ale můžete použít i při přípravě polévek nebo masových pokrmů, hlavně v asijské kuchyni.


Ingredience:
425 gdýňového pyré
680 gčerstvého sýru (např. Ricotta)
250 gsušenek
200 gcukru
85 grozpuštěného másla
4 ksvejce
180 mlzakysané smetany
1 sáčekdýňové koření
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekskořice
1 lžičkaškrobu
sůl
vhodná dortová forma o průměru 24 cm

Postup:
  1. Nejprve si připravte dýňové pyré; dýni oloupejte, vydlabejte a nakrájejte na menší kousky, pak ji uvařte v neosolené vodě do měkka. Jakmile je dýně měkká, vodu slijte, dýni rozmixujte a pyré nechte úplně prochladnout.
  2. Dortovou formu vymažte máslem nebo vložte pečicí papír a zvenku formu obalte alobalem.
  3. Rozdrcené sušenky smíchejte s máslem a skořicí a směs upěchujte na dno formy.
  4. Korpus pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
  5. V míse smíchejte ostatní suroviny a pří nízkých otáčkách vyšlehejte hladký krém, který nalijte na předpřipravený korpus.
  6. Do hlubokého plechu dejte dortovou formu a zalijte do půlky formy horkou vodou, vložte do trouby a pečte 45-50 minut.
Doporučení:

Recept k článku: Zpestřete si podzimní recepty Dýňovým kořením od Vitany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.