Podzimní počasí znamená jediné — dýňové období je tady! A značka Vitana nabízí novinku, Dýňové koření, které se skvěle hodí ke sladkým i slaným receptům. Letošní podzim si tak můžete zpestřit netradičními recepty. Vyzkoušejte třeba domácí dýňové latté — mix espressa, sirupu s příchutí dýňového koláče a napěněného mléka ozdobeného šlehačkou a dýňovým kořením. K tomu se skvěle hodí dýňový cheesecake se zakysanou smetanou a krémovým sýrem. Dýňové koření ale můžete použít i při přípravě polévek nebo masových pokrmů, hlavně v asijské kuchyni.
Ingredience:
425 g | dýňového pyré |
680 g | čerstvého sýru (např. Ricotta) |
250 g | sušenek |
200 g | cukru |
85 g | rozpuštěného másla |
4 ks | vejce |
180 ml | zakysané smetany |
1 sáček | dýňové koření |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 sáček | skořice |
1 lžička | škrobu |
sůl | |
vhodná dortová forma o průměru 24 cm |
Postup:
- Nejprve si připravte dýňové pyré; dýni oloupejte, vydlabejte a nakrájejte na menší kousky, pak ji uvařte v neosolené vodě do měkka. Jakmile je dýně měkká, vodu slijte, dýni rozmixujte a pyré nechte úplně prochladnout.
- Dortovou formu vymažte máslem nebo vložte pečicí papír a zvenku formu obalte alobalem.
- Rozdrcené sušenky smíchejte s máslem a skořicí a směs upěchujte na dno formy.
- Korpus pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
- V míse smíchejte ostatní suroviny a pří nízkých otáčkách vyšlehejte hladký krém, který nalijte na předpřipravený korpus.
- Do hlubokého plechu dejte dortovou formu a zalijte do půlky formy horkou vodou, vložte do trouby a pečte 45-50 minut.
Recept k článku: Zpestřete si podzimní recepty Dýňovým kořením od Vitany