REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupaná dýně nastrouhaná na hrubo, podušená na cibulce doměkka, dochucená cukrem, octem a solí.


Ingredience:
1 kgdýně
2 kscibule
2 lžícehladké mouky
4 lžičkymásla
2 lžičkyocta
cukr
sůl

Postup:

1. Dýni a cibuli si oloupeme, vnitřky dýni nastrouháme na hrubo a cibuli nakrájíme na jemno
2. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme nastrouhanou dýni, ochutíme octem, špetkou cukru, solí a dusíme doměkka
3. Ke konci dušení zahustíme dýni hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a dodusíme
4. Dýňové zelí servírujeme k masitým pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy