Povařená kulatozrnná rýže smíchaná s cukrem a mandlovým likérem, promíchaná s rozpuštěnou bílou i tmavou hořkou čokoládou.
Ingredience:
200 g | kulatozrnné rýže arborio |
100 g | cukru |
100 g | hořké tmavé čokolády |
100 g | bílé čokolády |
1 l | mléka |
40 ml | mandlového likéru |
2 ks | kolečka citrónu |
voda | |
koktejlové třešně na ozdobu |
Postup:
1. Rýži propláchneme pod tekoucí studenou vodou, okapanou zalijeme mlékem, přidáme 2 kolečka citrónu a zvolna vaříme asi 20 minut
2. Uvařenou rýži odstavíme a necháme 15 minut stát
3. Kůru vyndáme, do rýže vmícháme cukr a mandlový likér, rýži rozdělíme na dvě půlky
4. Do jedné části ještě horké rýže vmícháme hořkou tmavou čokoládu (mícháme tak dlouho, až se čokoláda úplně rozpustí), do druhé části vmícháme bílou čokoládu
5. Rozdělíme do misek nebo dezertních pohárů tak, aby jsme v každé sklenici měli část hnědé a část bílé hmoty
6. Jednotlivé porce zdobíme koktejlovou třešní.
Dezert můžeme podávat jak teplý, tak dobře vychlazený.