REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevná čokoládová rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená kulatozrnná rýže smíchaná s cukrem a mandlovým likérem, promíchaná s rozpuštěnou bílou i tmavou hořkou čokoládou.


Ingredience:
200 gkulatozrnné rýže arborio
100 gcukru
100 ghořké tmavé čokolády
100 gbílé čokolády
1 lmléka
40 mlmandlového likéru
2 kskolečka citrónu
voda
koktejlové třešně na ozdobu

Postup:

1. Rýži propláchneme pod tekoucí studenou vodou, okapanou zalijeme mlékem, přidáme 2 kolečka citrónu a zvolna vaříme asi 20 minut
2. Uvařenou rýži odstavíme a necháme 15 minut stát
3. Kůru vyndáme, do rýže vmícháme cukr a mandlový likér, rýži rozdělíme na dvě půlky
4. Do jedné části ještě horké rýže vmícháme hořkou tmavou čokoládu (mícháme tak dlouho, až se čokoláda úplně rozpustí), do druhé části vmícháme bílou čokoládu
5. Rozdělíme do misek nebo dezertních pohárů tak, aby jsme v každé sklenici měli část hnědé a část bílé hmoty
6. Jednotlivé porce zdobíme koktejlovou třešní.

Doporučení:

Dezert můžeme podávat jak teplý, tak dobře vychlazený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy