REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvojitý koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč se schovanou náplní z ochucených jablek, pečený dozlatova.


Ingredience:
300 ghladké mouky
170 ghery
3 lžícestudené vody
2 špetky soli
mouka na vál
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Na náplň:
2 lžičkycitronové šťávy
1 lžícemaizeny
100 gcukru krupice
15 gmásla
6 ksjablek

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku, na menší kousky nakrájený tuk a sůl propracujeme prsty na žmolenku a za postupného přidávání vody vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu
2. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, pokapeme je citronovou šťávou, posypeme maizenou a krupicovým cukrem
3. Těsto rozdělíme na 2 díly (menší a větší), větší díl rozválíme na pomoučeném vále na kulatý plát silný asi 3 mm, vyložíme jím kulatou vymazanou formu, rozložíme na něho jablka, která poklademe vločkami másla
4. Menší díl rozválíme na kruh větší než průměr formy, položíme ho na náplň a okraje těsta spojíme se spodním dílem a ze zbylého těsta vytvoříme kroucený ozdobný okraj
5. Vložíme do trouby a zapékáme 5 minut při 200 °C, pak dopečeme při 170 °C dozlatova (asi 40 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy