REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvojbarevná roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové těsto potřené ořechovým krémem, posypané nasekanými ořechy, stočené do rolády, ozdobené krémem a půlkami ořechů.


Ingredience:
Na korpus:
120 gmoučkového cukru
2 lžícesolamylu
2 lžícekakaa
5 ksvajec
Na náplň:
250 mlmléka
160 gmásla
100 gmoučkového cukru
3 lžícerumu
3 lžícenasekaných vlašských ořechů
2 lžícemletých vlašských ořechů
2/3 sáčku vanilkového pudinkového prášku
půlky jader vlašských ořechů na ozdobení

Postup:

1. Rozklepnutá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do hladké pěny, rozdělíme na 2 díly (zhruba poloviny)
2. Do menší části vmícháme solamyl, do větší vmícháme kakao a oba druhy těsta nalijeme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se uprostřed spojily
3. Dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut, pak korpus překlopíme na čistou utěrku a odstraníme pečicí papír
4. Piškot i s utěrkou stočíme do rolády (začínáme ho stáčet ze světlé strany a necháme zchladnout
5. Z mléka, pudinkového prášku a moučkového cukru uvaříme krém, za občasného míchání necháme zchladnout, rozšleháme, zašleháme do něho kousky změklého másla, rum a mleté vlašské ořechy
6. Korpus rozbalíme, potřeme větší částí ořechového krému, posypeme nasekanými ořechy a svineme do rolády
7. Zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici ztuhnout, pak rozbalíme, ozdobíme zbytkem krému a poklademe půlkami vlašských ořechů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy