REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hlávkové zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelí podušené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
500 ghlávkového zelí
1 lžícemedu
5 kshřebíčků
2 ksbobkových listů
2 ksstředně velkých tvrdších hrušek
1 ksstředně velké cibule
2 dlbílého vína
0,4 dlslunečnicového oleje
sůl

Postup:

1. Očištěné zelí zbavíme zvadlých listů, nakrájíme příčně přes listy na jemné nudličky a nakonec odkrojíme tuhý košťál
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájené zelí, promícháme, zalijeme bílým vínem, vložíme koření, osolíme a přiklopené dusíme na mírném ohni do poloměkka
3. Pak přidáme med, oloupané, na šestiny rozkrájené a na plátky nakrájené hrušky a vše podusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme k vepřovému uzenému masu s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy