REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hlávkové zelí bílé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené bílé zelí se sladkokyselou chutí, trochu zahuštěné a měkké.


Ingredience:
700 gbílého hlávkového zelí
50 gsádla
10 ghladké mouky
1 kscibule
1 lžičkamletého kmínu
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Očištěné zelí zbavíme zvadlých listů, rozřežeme na čtvrtky, nakrájíme na nudličky a košťál vykrojíme
2. Zelí spaříme vařící vodou a necháme okapat
3. Na rozpáleném sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletý kmín, sůl a za občasného míchání dusíme doměkka
4. Podle potřeby podléváme horkou vodou
5. Zelí zaprášíme hladkou moukou, podusíme a potom podle chuti přidáme cukr, ocet a znovu chvíli dusíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo vepřové pečeni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy