REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené červené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené červené zelí spolu s červeným vínem.


Ingredience:
700 gčerveného zelí
80 gtuku (máslo, olej)
30 ghladké mouky
6 kskostek cukru
1 kscibule
1 lžičkamletého kmínu
4 lžíceocta
4 lžícečerveného vína
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Očištěné zelí zbavíme zvadlých listů a košťálu, nakrájíme na nudličky, spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.
2. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme spařené zelí a dusíme
3. Jakmile poněkud změkne, přidáme ocet, sůl, mletý kmín, trochu vody a za občasného míchání dusíme skoro doměkka
4. Zelí zaprášíme hladkou moukou, zalijeme červeným vínem, podle potřeby dochutíme cukrem, octem, promícháme a dodusíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu ke zvěřině, k pečené kachně, huse nebo k vepřové pečeni.

Poznámka:

Dušené zelí můžeme ochutit místo octu citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy