REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené bílé zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na podušené kysané zelí podle moravského receptu.


Ingredience:
1 sklenicebílého kysaného zelí i s nálevem
2 lžícehladké mouky
1 ksvětší cibule
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Na dobře rozpáleném oleji zprudka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Snížíme teplotu zdroje, zesklovatělou cibulku zaprášíme moukou a zamícháme
3. Po chvíli přidáme zelí i s nálevem, dusíme za občasného promíchání tak 10-15 minut, osolíme
4. Podle chuti přidáme cukr (zelí by mělo mít sladkokyselou chuť), promícháme, ještě chvíli podusíme a můžeme podávat.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy