REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý moučník z receptáře paní Maruš.


Ingredience:
250 ghrubé mouky
100 gmoučkového cukru
100 gtuku (hera,máslo nebo sádlo)
1 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
1 kssáček vanilkového cukru
citronová kůra
ovoce podle sezony
tuk a strouhanka na vymazání formy

Postup:

1. Všechny přísady zpracujeme a rozdrobíme
2. Dortovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou
3. Polovinu drobenky dáme do formy na ni rozprostřeme ovoce podle sezony, na ovoce dáme druhou polovinu drobenky a dáme péci do trouby na asi 20 minut na 175 °C.

Doporučení:

Tento koláč peču po celý rok, na jaře začínám s rebarborou, pak jahody, vypeckované třešně, rybíz, švestky, jablka, hrušky, mezi tím broskve a meruňky, prostě všechno ovoce i borůvky a maliny. Liší se to pouze množstvím cukru. Na rebarboru je ho potřeba víc, na jahody a maliny méně.

Poznámka:

P.S.: od paní Maruš – Koláč peču i v remosce, takže ho lze dělat i na chalupě kde nemáme sporák s troubou, ale jenom vařič a remosku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy