REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový koláč s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobenka zalitá tvarohovou náplní pokladená kuličkami rybízu, upečená dozlatova.


Ingredience:
Na 16 kousků:
500 ghustého měkkého tvarohu
500 gpolohrubé mouky
350 gčerstvého rybízu
200 gmásla
150 gkrupicového cukru
100 ghnědého cukru
3 ksvajec

Postup:

1. V míse smícháme prosátou polohrubou mouku s hnědým cukrem, přidáme změklé máslo a rukama zpracujeme na drobenku
2. V misce vyšleháme rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a dobře promícháme
3. Menší plech vyložíme pečicím papírem, na dno rozložíme polovinu drobenky, posypeme kuličkami očištěného rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a zasypeme zbylou drobenkou
4. Plech s koláčem dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C dozlatova (asi 40 minut), po vychladnutí nakrájíme.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce a do drobenky přidat najemno nasekané oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy