Drobenka zalitá tvarohovou náplní pokladená kuličkami rybízu, upečená dozlatova.
Ingredience:
Na 16 kousků: | |
500 g | hustého měkkého tvarohu |
500 g | polohrubé mouky |
350 g | čerstvého rybízu |
200 g | másla |
150 g | krupicového cukru |
100 g | hnědého cukru |
3 ks | vajec |
Postup:
1. V míse smícháme prosátou polohrubou mouku s hnědým cukrem, přidáme změklé máslo a rukama zpracujeme na drobenku
2. V misce vyšleháme rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a dobře promícháme
3. Menší plech vyložíme pečicím papírem, na dno rozložíme polovinu drobenky, posypeme kuličkami očištěného rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a zasypeme zbylou drobenkou
4. Plech s koláčem dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C dozlatova (asi 40 minut), po vychladnutí nakrájíme.
Můžeme použít i jiné ovoce a do drobenky přidat najemno nasekané oříšky.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová