REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový koláč s tvarohem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobenkové těsto proložené tvarohovou náplní, upečené v troubě zalité smetanou.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
125 gmásla
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičkyjedlé sody
2 ksvaječné žloutky
Na náplň:
500 gtvarohu
4 lžícecukru
1 sáčekvanilokového cukru
1 ksvejce
cca 100 mlmléka na zředění (záleží na hustotě tvarohu)
smetana na zalití koláče 30 %

Postup:

1. Ze všech ingrediencí na těsto si uděláme drobenku
2. Pekáček vymažeme důkladně máslem a posypeme polovinou drobenkového těsta
3. Tvaroh vymícháme se všemi přísadami a rozetřeme na drobenku, přidáme druhou polovinu drobenkového těsta
4. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C, po cca 20 minutách pekáček vyjmeme z trouby a zalijeme šlehačkou
5. Dáme znovu do trouby a pečeme dalších cca 20 minut, dokud nám povrch nezrůžoví a neudělá se hezká kůrčička.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy