REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dřínkový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené dřínky sterilované v cukrovém roztoku.


Ingredience:
zralé, ale pevné dřínky
Na 1 l vody:
1 kgcukru
zavařovací sklenice

Postup:

1. Dřínky omyjeme, vložíme do vařící vody a 3 minuty povaříme
2. Necháme je okapat, ochladíme a plníme je do menších zavařovacích sklenic
3. Zalijeme horkým cukrovým roztokem a uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Příprava cukrového roztoku: Vodu s cukrem postupně zahříváme (občas zamícháme) až se cukr rozpustí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy